neljapäev, 12. august 2021

Teadmusjuhtimise trendid 2021. aastal

 

Ettevõtted toetuvad teadmusjuhtimise süsteemidele selleks, et nende sisemised protsessid saaksid toimida sujuvalt. Töötajatel peab olema juurdepääs dokumentidele; meeskondadel tuleb teha koostööd; ja osakonnad peavad omavahel poliitika dokumente ja vorme hõlpsalt jagama. Kui kunagi olete kasutanud teadmiste haldamise tarkvara, mis on vananenud, siis teate, et see võib teie organisatsiooni siseste protsesside toimimist takistada.

 

Mis on teadmusjuhtimine?

Teadmusjuhtimine on protsess või tööriist organisatsiooni sisese teabe haldamiseks, sellele juurdepääsu võimaldamiseks ja teabe jagamiseks.

Teadmus on teie dokumentatsioonis - kasutusjuhendites, juhistes, loendites, andmebaasides, memodes ja failides. Teadmus on ka teie meeskonnaliikmete meelest - asjatundlikkus, mis laseb teie äril kasvada. Teadmised on jõud ja kui neid õigesti rakendada, annavad need edukale ettevõttele hoogu juurde.

Tehnoloogial on tohutu mõju teadmusjuhtimisele, aidates kaasa tugeva tarkvaraplatvormi väljatöötamisele, et teadmiste haldamise strateegiaid võimendada. Teadmusjuhtimise tarkvara areneb jätkuvalt vastusena uutele nõudmistele ja väljakutsetele.

Vaatame nüüd teadmusjuhtimise trende 2021 aastal, mis muudavad teadmusjuhtimise tarkvarade arengu kulgu.


1. Sotsiaalsus ja suhtlus

Ei ole üllatav, et 2021. aasta üks suurimaid teadmusjuhtimise suundumusi on sotsiaalmeedia. Iga tööstus on tegelenud suhtlemise, turunduse ja tööviiside muutmisega … ja sama kehtib ka teie organisatsiooni siseveebi kohta.

Inimesekeskne platvorm muudab läbi orgaanilise ja vaba suhtluse teadmiste jagamise ja koostöö lihtsamaks. Märguanded, kommentaarid, tegevuste vood, hääletused ja meeldimised on mõned paljudest sotsiaalsetest elementidest, mis panevad teie inimesi töötama ja rääkima vaid ühe nupuvajutusega. Suurepäraseks teadmiste jagamise allikaks on ka töötajate kataloogid. Uuemad töötajate kataloogide versioonid näitavad lisaks kontaktandmetele ka isiklikke huvisid, autorite loodud organisatsiooni sisest sisu, jooksvaid projekte ja ruume, kus nad töötavad. See on seotud suhete arendamisega ja töötajate ühendamisega.


Edasi saab lugeda InfiBird'i e-poes müügil olevast mini e-raamatust,  mille hind on vaid 5,57 €.

Tule tutvu e-poega siin: 

https://teadmusbaas.infibird.ee/failid/pood/

Tutvustatud e-raamatu leiad e-poe lehelt siin:

https://teadmusbaas.infibird.ee/failid/toode/album-3/


Kommentaare ei ole: