kolmapäev, 6. märts 2019

Aeg ja prioriteedid töökeskkonnas

Tihti on nii, et tööülesandeid on rohkem, kui ühe kuu jooksul jõuab ära teha. Tööd on nii palju, et paljud tegevused on pidevalt kuskil tagaplaanil ootel, sest olulisemad ja kiiret reageerimist nõudvad ülesanded tuleb nüüd ja kohe ära teha. Kahe tunni pärast on ju tähtaeg! Kuid kuidas ikkagi pidevalt peab tegelema kiiret reageerimist nõudvate ülesannetega?

Ühelt poolt on see kindlasti töökorralduslik küsimus. Teeme kiired asjad ära ja siis tegeleme järgmiste asjadega. Aga, kui kiired asjad on sellised, mis mitme kuu või lausa aasta jooksul ei lõppegi? Kuidas siis teiste nö vähem tähtsate ülesannete tegemiseni jõutakse?

Lisatööjõu peale on vaja mõelda juba siis, kui poole aasta jooksul jäävad mingid tegevused tegemata. Sageli on see juba liiga pikk aeg,  mida ei saa endale lubada. Kõik oleneb töö sisust ja iseloomust. Kuid olukorras, kus tööturul häid spetsialiste ja tugevaid juhte napib, sest nad on juba hõivatud kuskil teises ettevõttes sobiva tööga, on raske leida lahendust.

Sellises olukorras, kus tööülesandeid saaks põhimõtteliselt anda ka ettevõtte välisele inimesele, on vaja leida see inimene. Kuid kuidas seda töösuhet sobivalt kujundada? Ma arvan, et kokku peaksid saama ettevõte, kellel on vajadus lisatööjõu järgi, kuid abi saab osutada teenusepakkuja, kellel on vajalikud teadmised ja oskused oma valdkonnas olemas. Ta võiks ju ise olla ettevõtja, kelle eesmärk ongi kliendi jaoks paindliku teenuse paketi pakkumine, et kokkulepitud projekti teostamise kaudu saaks lahendatud pikaajaliselt tegemata tööd ja ülesanded.

Väljastpoolt palgatud teenusepakkuja saab lahendada mitmeid probleeme ja ära teha selle töö, mille jaoks oma töötajatel on raske aega võtta või leida. Iga töötaja on spetsialiseerunud oma valdkonna ülesannete täitmisele. Tal jääbki rohkem aega seda tööd parimal moel teha, kui avaneb võimalus tuge pakkuda kellegi teise poolt. Taoline projekt võib kesta olenevalt eesmärgist ja töö sisust mõni kuu või kauem. Kindlasti on teenuse pakkuja eesmärk pakkuda terviklikku süsteemset lähenemist ning olles end vajaliku infoga kurssi viinud anda ka lõpplahendusena töölõigu lõpuni ära tegemine.

Oma arvamust sellel teemal võid julgelt avaldada kommentaari kirjutades.

Kommentaare ei ole: