teisipäev, 5. märts 2019

Aja kasutamine paremal moel

Hommikul enne lasteaia poole sõitmist suudab laps end söögi lauast tõustes ära mäkerdada. Riidekapist tuleb otsida uus pluus ja kiire riiete vahetus teha. Lõpuks kui laps riides ja endal ka saapad jalas ja üleriided seljas on vaja auto lumest puhastada ja teele asuda. Lasteaed on õnneks 5 minuti sõidu kaugusel ja laps jõuab kenasti rühma kohale. Nüüd tuleb jõuda tööle ja kell on tiksunud armutult. Kontorisse jõudmiseks tuleb läbida hommikune ummik ja nii juhtubki, et kontorisse jõutakse 15 minutit hiljem. Õnneks esimene kohtumine algab 45 minuti pärast, kuid enne seda oli plaanis veel kahe artikli toimetamine ja siseveebi üles panemine. Tõotab tulla tiheda graafikuga päev ja juba see algabki aja puudusega. Kas tuleb tuttav ette?

Aja planeerimise jaoks on mitmeid häid võimalusi

Personaalse ajakava loomine, mis üle ettevõtte on avalik ka teiste töötajate jaoks on hea võimalus teisi kursis hoida, millal hõivatud oled. Kuidas nad muidu teaks hakata kokku leppima sobivale ajale olulisi kohtumisi? Mugav on vaadata teise osapoole kalendrit ja teha koosoleku kutse talle vabale ajale selle asemel, et hakata meilivestlust pidama, mis on oluliselt aeganõudvam. Elektroonilise ajakava kasutamine võimaldab saada ka meeldetuletused enne iga sündmust, kuhu on vaja järgmisena minna või millise tegevusega tuleb edasi tegeleda. Nii saab päris hästi oma kaheksa tunnise päeva ära planeerida ning igasugune plaan on alati parem, kui lasta asjadel vabalt kulgeda.

Kaugtöö on võimalus, mida järjest rohkem kasutatakse. Inimesed, kes saavad kasutada ettevõtte arvutit ka kodukontoris on õnnelikud, kui veedavad kasvõi ühe päeva nädalas kontorist eemal. Kaugtöö tegemine võimaldab aega kokku hoida sõiduaja arvelt, mitmed koosolekud saab teha üle veebi Skype'ides ja kui siseveebile on ligipääs olemas, siis pole vaja ka dokumentide mappi kaasa vedada. Kaugtöö võimaldab ka töö- ja vaba aja paindlikkust. Osaliselt saab päeva kontoris veeta ja vajalike inimestega koos töötada ning õhtul mõned tunnid kirjatööd kodukontoris teha. Elame kliimavööndis, kus sügisest kevadeni välja kimbutavad viirused nii lapsi kui töötavaid täiskasvanuid. Kaugtöö võimaldab töö koduses keskkonnas ära teha kui enesetunne vähegi lubab ja kolleegid on tänulikud, et end kodus ravid, mitte nende keskel kontoris aevastades viirust ei levita.

Mahuka töö tegemine käib ikka meeskonnatööna. Ülesannete jagamise ja delegeerimise oskus on olulised. Selleks, et meeskond edukas oleks on vaja kokku panna eesmärgist tulenevate oskustega inimesed, kes omavahel hästi läbi saaksid ja looksid hea sisekliima, mis aitab kaasa edukale infoliikumisele nii töötajate omavahelises suhtluses kui ka juhi ja meeskonna vahelises suhtluses. Hästi toimiv meeskond saavutab suuremad eesmärgid lühema ajaga, kui üks inimene sama tööd tehes.

Kommentaare ei ole: